Kleurrijke computermuizen voor elke persoonlijkheid

© Microsoft

Ook op het vlak van IT kunnen we voortaan persoonlijk uit de hoek komen.

Net zoals modeketens voor onze kledij of interieurwinkels voor de inrichting van ons huis speelt Microsoft ook voor ons digitale leven in op onze behoefte om uniek en persoonlijk uit de hoek te komen. Het onderzoeksteam van het computerbedrijf kwam in zijn trendency research project tot de conclusie dat er vier soorten IT-types zijn en creëerde voor elk type qua gebruik, vorm en kleur verschillende computermuizen. Hoogtechnologisch of net eenvoudig, frivool of bijzonder strak: elk individu moet zijn persoonlijkheid voortaan ook op het vlak van IT kunnen uitdrukken.

Wie het leven door een artistieke bril ziet, vindt zijn gading wellicht in de gelimiteerde collectie kunstmuizen. Daarvoor schakelde Microsoft enkele grafische en digitale kunstenaars in. Zo vierden onder andere de Chinese Sally Zhou, de New Yorkse Kenzo Minami en de Franse Skwak hun creatieve talent bot op een computermuis.

Hoe die laatste tot de vormgeving van zijn ontwerp kwam, en waaruit de rest van zijn oeuvre bestaat, vertelt hij zelf tijdens een event in de Brusselse Fnac aan de Gulden Vlieslaan. Ook een inleiding in ‘computer art’ staat op het programma. (EH)

Ontmoeting met Skwak, op zaterdag 5 mei tussen 15 en 17 uur in Fnac, Gulden Vlieslaan 17a-20, 1050 Elsene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content