Klassiek voor kinderen

deFilharmonie lanceerde een website voor kinderen en jongeren.

deFilharmonie lanceerde onlangs haar website voor kinderen en jongeren. Die moet klassieke muziek en het symfonisch orkest dichter bij de jeugd brengen. De erg interactieve site is speels opgevat, waarbij de jonge bezoekers in een open vioolkist mag graaien. Het best uitgewerkt is het onderdeel Ontdek jouw orkest, waarin de belangrijkste instrumenten van een symfonisch orkest worden gepresenteerd.

In videofragmenten stellen de muzikanten zelf hun instrument voor. Ze vertellen er kort iets over en laten natuurlijk ook horen hoe het klinkt. In het onderdeel Luisterboekjes maken we via videofragmenten kennis met twee cd-boekjes die het orkest heeft gemaakt, jammer alleen dat we niet te weten komen hoe we die kunnen bestellen.

Ten slotte is er ook nog de agenda, met een overzicht van concerten die speciaal voor kinderen en jongeren georganiseerd worden. Ouders en leerkrachten kunnen ook iets meer informatie opvragen. Een nog pril initiatief, maar deFilharmonie wil haar kidssite gestaag uitbouwen.

Bruno Koninckx

Info: www.defilharmonie.be/kid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content