Klaartje Lambrechts wint Weekend Photo Award 2011

Na de verkiezing van de Designer van het Jaar en de Weekend Fashion Award volgt naar goede gewoonte de Weekend Photo Award. Honderden jonge fotografen, zowel studenten als jonge starters, namen de voorbije jaren al deel aan de wedstrijd van Knack Weekend en Le Vif Weekend.

De inzet mag er ook zijn: aandacht in onze bladen, tentoonstellingsruimte en professionele apparatuur, met dank aan Nikon, Pepe Jeans London en de Brusselse Photo Gallery.

Food is Fashion Food is Fashion, het thema van de vierde editie van de Weekend Photo Award, legde de lat hoog. Om Bram Blondeel, Nick Hannes en Leslie Smizgielski op te volgen, moesten fotografen hun modegevoeligheid toepassen op de culinaire wereld – voorwaar geen eenvoudige opdracht.

Maar wel een efficiënte: de jury duidde dit jaar unaniem drie geïnspireerde winnaars aan, die in totaal voor 9000 euro aan Nikon-apparatuur ontvangen. Ook de duizenden stemmen die online uitgebracht werden voor de publieksprijs brachten afgetekende favorieten aan het licht.

De winnaars De 35-jarige Klaartje Lambrechts uit Antwerpen ging met de eerste prijs lopen. “Haar werk is een geïnspireerde oefening rond het thema van de keukenprinses in de gouden kooi, met een serieuze, maar goed uitgevoerde knipoog naar Mad Men. Een flinke dosis ironie, met een bittere nasmaak”, luidde het juryrapport.

De tweede plaats was voor Elodie Timmermans uit Luik en Nick Proot uit Ledeberg eindigde derde. De 18-jarige Charlotte Abramow uit Ohain wist de sympathie van het publiek te winnen.

Wim Denolf

Weekend Photo Award #4, van 27 oktober tot 20 november in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de Photo Gallery, Koninginnegalerij 10, 1000 Brussel. Info: 0485 80 58 43, www.pgav.be

De winnaar van de publieksprijs is van 27 oktober tot 5 november te zien in de winkels van Pepe Jeans London in de Zuidstraat en de Gulden Vliesgalerij. Info: www.pepejeans.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content