Kijk binnen bij kunstenaars in Antwerpen

In het atelier van Fleur De Roeck © Sofie Jaspers

Op zondag twee september stellen kunstenaars en creatieve professionals hun atelier open voor publiek.

NICC en Studio Start organiseren op twee september ‘Open Studio’s 2018′, de vierde editie van de professionele studioroute in Antwerpen. Meer dan tweehonderd beeldende kunstenaars en creatieve ondernemers openen die dag de deuren van hun werkruimte.

Zowel gevestigde waarden, zoals Koen van den Broek, Guillaume Bijl en Nel Aerts, als jonge talenten gunnen de bezoekers een unieke blik in hun atelier en werkproces. De deuren zwaaien open voor het brede publiek, internationale curatoren en professionals. Naast de studioroute presenteert Open Studio’s ook een OFF-Programma met Antwerpse artist-runspaces, zoals CASSTL (een initiatief van Luc Tuymans, Carla Arocha en Stéphane Schraenen).

Open Studio’s wil meer zijn dan een bezoekje aan ateliers van kunstenaars. De organisatie hoopt ook de aandacht trekken voor het belang van kunstenaars en van ruimte voor artistieke ontwikkeling en presentatie in de stad. Er wordt nagedacht over een antwoord op de uitdagingen van snel ontwikkelende steden zoals Antwerpen, waar de beschikbare vierkante meters duurder en schaarser worden.

Praktisch

2 september 2018, 14u – 19u

Verzamelpunt: MAS-Paviljoen

Vrije toegang

Meer info & lijst van deelnemende kunstenaars op www.openstudios.be

Fia Cielen
Fia Cielen© Sofie Jaspers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content