Keramiek in Knokke: Portugese Bela Silva stelt sculpturen tentoon

© Bela Silva

De hedendaagse keramiekscène bloeit als nooit tevoren. Vanuit Brussel werkt de Portugese Bela Silva aan een internationale carrière. Je bewondert haar recentste creaties dit voorjaar in het cultuurcentrum van Knokke.

In het Knokse cultuurcentrum Scharpoord brengt curator Luc Michils een prachtige expo van de in Brussel werkende Portugese keramiekkunstenaar Bela Silva. Ze studeerde in Porto, Lissabon, Norwich en Chicago.

Silva verlegt de grens van de toegepaste kunst naar de beeldende kunst, want haar kleicreaties worden expressieve keramieksculpturen. Haar werk duikt ook overal op en wordt wereldwijd verkocht. Je ziet haar creaties bovendien in tal van interieurs verschijnen.

Vanaf 1 april brengt curator Luc Michils in het cultuurcentrum Scharpoord te Knokke een keuze uit haar recentste keramieksculpturen. Zij die liever niet helemaal naar de kust afzakken, kunnen in het weekend van 19 april ook terecht in de Spazio Nobile Gallery (Franz Merjaystraat) in Brussel, die het werk van Bela Silva vertegenwoordigt.

Praktisch: de expo in het Cultuurcentrum (Maxim Willemspad 1) te Knokke loopt van 1 april tot 21 juni. www.cultuur-knokke-heist.be en www.spazionobile.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content