Kendall Jenner roept om te stemmen: ‘We mogen niet vergeten wat de sufragettes voor ons deden’

© Independent Journal

Op 8 november 2016 moeten de Amerikanen naar het stemhokje om hun nieuwe president aan te duiden. Aangezien ze zich moeten registreren voor ze kunnen stemmen, schaart Kendall Jenner zich achter de organisatie van ‘National Voter Registration Day’ en duidt ze op het belang van de stem van vrouwen.

‘Elke dag laten we onze stem horen aan de hand van likes en hashtags. Maar op het vlak van stemrecht is het niet altijd zo eenvoudig geweest, zeker niet voor vrouwen’, klinkt het in het begin van het filmpje van Independent Journal. Met haar 12.6 miljoen Twittervolgers en 37.2 miljoen fans op Instagram kent Kendall alles van die likes. Als 19-jarige celeb, die ook voor de eerste keer mag stemmen, is ze dus de aangewezen persoon om jonge Amerikanen warm te krijgen om hun stem te laten horen.

De clip heet ‘A Brief History of Suffragettes’, want het waren deze dames die er in 1920 in slaagden om vrouwenstemrecht te introduceren in de Verenigde Staten. Dit ging niet zonder slag of stoot, iets wat we volgens Kendall niet mogen vergeten. ‘Dankzij de suffragettes en hun strijd doet geslacht er niet toe. Maar jouw stem wel’, besluit Kendall in de video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content