Kay Lacombe (20), huisfotograaf bij Wilde Westen: ‘Het meeste heb ik al doende geleerd’

© Johan Jacobs

Kay Lacombe is een fotograaf uit Harelbeke. Tourde met The Waltz. Onlangs verkozen tot huisfotograaf van de Kortrijkse concert- en festivalorganisator Wilde Westen.

‘Ik heb altijd liever achter dan voor de camera gestaan. Als kind stond ik niet graag op familie- of vakantiefoto’s, dus maakte ik die beelden liever zelf. Tegen mijn dertiende was fotografie echt mijn passie, tijdens mijn middelbare studie heb ik ook verschillende avondopleidingen gevolgd.

Het meeste heb ik echter al doende geleerd, door te experimenteren, dingen online op te zoeken en andere fotografen te bestuderen. Zo bewonder ik enorm de documentaire fotografie van Sebastião Salgado en James Nachtwey, maar ook de concertopnamen van Anton Coene en Stefaan Temmerman.

Heel uiteenlopende genres, maar ik droom ervan om ze later te combineren. Nu wil ik eerst een deeltijdse baan vinden, zodat ik tijd overhou om ook met fotografie bezig te zijn. Kantoorwerk of schoonmaken, alles is goed – zolang het me maar helpt om mijn doel te bereiken.

Wilde Westen zorgt er ondertussen voor dat ik blijf groeien. Ik ben bezeten van muziek en luister zowel naar jazz, postrock en metalcore als klassiek en opera, maar foto’s maken van artiesten die me minder liggen, dat blijft een uitdaging.

Deejays bijvoorbeeld of iemand als Spinvis, van wie ik onlangs een concert vastlegde. Zijn nummers zijn nog altijd mijn ding niet, maar de foto’s waren toch niet mis.’ ( lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content