KASK Gent brengt design op de markt

© Eefje De Coninck

Onder meer Hermine Van Dijk en Cas Moor stellen hun designobjecten voor aan pers en publiek tijdens movement en op Gradution, dat is de grote eindejaarstentoonstelling van KASK!

Onder meer Hermine Van Dijk en Cas Moor stellen hun designobjecten voor aan pers en publiek tijdens movement en op Gradution, dat is de grote eindejaarstentoonstelling van KASK!

2 studenten en 2 alumni van KASK School of Arts in Gent hebben een of meerdere ontwerpen gerealiseerd en deze zullen worden aangeboden aan de geïnteresseerde consumenten onder het label KASK Design Affairs. De school selecteerde een aantal designproducten, van vier ontwerpers in totaal, en heeft beslist om deze op de markt te brengen. Het op de markt brengen van deze producten wordt opgevolgd door Design Affairs, het creatieve ondernemers-platform voor studenten van het KASK.

Met dit project wil dit platform het creatief ondernemerschap in de verf zetten en de vaardigheden die hierbij komen kijken ontwikkelen. De student wordt begeleid en gestuurd door een team van docenten en experten die alle producten en concepten beoordelen op het creativiteit, functionaliteit en innovatief karakter. Bovendien speelt de commerciële waarde van het product van de student ook een belangrijke rol.

De vier uitgekozen studenten zijn Hermine Van Dijck, Cas Moor, Milan Verstraete en Michaël von der Crone.

Hermine Van Dijck brengt een collectie plaids op de markt onder de naam ‘Blossom’. Elke plaid is uniek en werden al spelend op de industriële machine gemaakt. Elke verandering van kleur of andere gevoelsmatigheid werd met de hand aangepast. Deze combinatie van 50 procent machinaal en 50 procent met de hand maakt deze plaids tot een interessant product. Daarnaast ontwierp Michaël von der Crone, die gepassioneerd is door mode, een ‘Rectangle clutch’ en ‘rectangle cuff’. Deze minimal-geïnspireerde accessoires benadrukken beiden de rechthoekige vorm en door het weglaten van ‘frulletjes’ wordt de relatie tussen drager, vorm en ruimte extra benadrukt.

Cas Moor is dan weer gepassioneerd door meubel- en productdesign. Hij is momenteel nog steeds student aan het KASK en houdt van het ontwerpen van producten die puur en functioneel zijn. Hij ontwierp de ’tsjirp’, dat is een houten deurstop gemaakt van massief eikenhout en door de handen van Cas Moor zelf gevormd.

Als laatste hebben we nog Milan Verstraete. Zijn achtergrond ligt in houtbewerking en meubelontwerp. Zijn product ’the Milan Bench’ slaat een brug tussen traditioneel vakmanschap en hedendaagse praktijken. De structuren van ’the Milan Bench’ zijn veelzijdig en kunnen makkelijk geplaatst worden overal in de stad. Het zijn goedkope zitelementen die vastgezet worden aan de ene kant en vrijwel zwevend aan de andere kant zijn.

Laura Van Roey

Praktisch:

KASK Design Affairs is te zien op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni (tijdens movement#20, de modeshow en tentoonstelling van KASK School of Arts Gent) telkens van 18:00 tot 22:00 op de Bijlokesite ingang via Godshuizenlaan 4 – 9000 Gent. Ook op woensdagavond 26 juni te bezichtigen tijdens de eindejaarshow Graduation van 19:00 tot 22:00. Ingang dan via Louis Pasteurlaan 2 – 9000 Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content