Karl Lagerfeld heeft kritiek op Audrey Tautou als Coco Chanel

© Belga

De ontwerper is geen grote fan van de Franse actrice die Coco Chanel speelde in de film ‘Coco before Chanel’.

De ontwerper is geen grote fan van de Franse actrice die Coco Chanel speelde in de film ‘Coco before Chanel’. Dat schrijft The Telegraph.

In een interview liet Karl Lagerfeld optekenen dat hij helemaal niet onder de indruk was van Tautou’s acteerprestaties als Coco Chanel in 2009. “Ik vind niet dat ze Chanel weergaf zoals ze echt was. De film, Coco before Chanel, was slecht. Ze portretteerde Chanel als een feministe, zoals Simone de Beauvoir. Maar Chanel was toen een ander soort vrouw, ze was een jonge verliefde vrouw, geen oude vrijster. Keira Knightley had het wel bij het juiste eind”, aldus Karl tegen The Telegraph. Audrey Tautou was nochtans gedurende lange tijd het gezicht van Chanel n°5. Tegenwoordig is het acteur Brad Pitt die de hoofdrol speelt in de nieuwe Chanel-campagne.

Over Keira Knightley, die de rol van Chanel speelde in de kortfilm geregisseerd door Lagerfeld, is hij wel vol lof. “Keira was een genie, het was heel gemakkelijk om met haar te werken. Ze wist perfect hoe ze zich moest gedragen en ze kende iedereen.” De kortfilm ‘Once upon a time’, gaat over Chanel in haar jonge jaren en Lagerfeld wou de bekende modeontwerpster portretteren als een speelse en kokette jonge vrouw.

Niet modern

Lagerfeld vindt wel dat Coco Chanel een fout maakte door niet mee te gaan met haar tijd. Zo was Chanel gekant tegen de nieuwe mode met minirokjes en blauwe jeansbroeken. “Als je denkt dat het vroeger beter was, dan leid je een tweederangs leven”, zegt hij. “Er zijn dingen die je misschien niet mooi vindt maar uiteindelijk moet je je aanpassen en dat vind ik net leuk aan mijn job. Anders zou ik niet kunnen werken in de modewereld.”

Nochtans is hij geen voorstander van moderne sociale media zoals Facebook en Twitter. “Mensen die daarmee bezig zijn verliezen veel tijd en worden heel dom want ze vertellen je bijna alles wat ze doen, dat ze naar het toilet gaan bijvoorbeeld.”

Nieuwe kortfilm

De modeontwerper plant een nieuwe kortfilm over het leven van Coco Chanel, die ‘The Return’ zal heten. Dit keer gaat het over de terugkeer van Chanel naar Parijs in de jaren vijftig. “De Franse modepers haatte haar collectie maar het was de Amerikaanse pers die haar ontdekt heeft. Dus gaat ze naar Amerika en daar wordt ze gemeen en bitter”, verklaart Lagerfeld. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content