Kanye West: “Ik ben de Steve Jobs van de modewereld”

© Reuters

De rapper annex modeontwerper vertelt over zijn passie voor mode en over de stijl van de jongere Kanye.

De rapper annex modeontwerper vertelt in een interview aan The New York Times uitgebreid over zijn passie voor mode en over de stijl van de jongere Kanye. De rapper, die normaal gezien geen blad voor de mond neemt, heeft het niet zo op interviews. Zo liep hij al eens weg in het midden van een live gesprek en zei hij al verschillende malen dat hij geen interviews meer wilde geven. Toch maakte hij een uitzondering voor The New York Times en praatte uitgebreid over zijn modegevoel en inspiratie. Op de vraag hoe hij terugkijkt naar zijn kledingstijl van zeven jaar geleden antwoordt de rapper duidelijk “Kill Self, dat is alles wat ik erover te zeggen heb.” Gelukkig was hij minder hard voor zijn vriendin Kim Kardashian die hij een compleet nieuwe minimalistische look gaf.

Kim’s nieuwe look Tegenwoordig zien we Kim Kardashian in de vreemdste outfits met dank aan de vader van haar ongeboren kind, Kanye West. Zo ontwierp de rapper een paar witte schoenen in samenwerking met Giuseppe Zanotti, waarmee Kim meermaals gespot werd. Tijdens ‘Keeping up with the Kardashians’ zien we ook hoe Kanye Kim helpt met het samenstellen van haar garderobe. “Dat deed ik uit liefde. Ik wou diegene waar ik van hou helpen”, zegt Kanye. “Maar toen ik alle roddels en achterklap hoorde besloot ik om niet meer te verschijnen in de realityshow. Ik wil niet gezien worden als een ijdel persoon, want dat ben ik niet.”

Steve Jobs van de modewereld

De rapper begon dan ook niet met het ontwerpen van kleding voor zichzelf maar in het belang van de anderen. “Ik wil de mensen geven wat ze normaal gezien enkel achter glas zien. Mijn modelijn is er voor de mensheid, voor de 18-jarige ik. Ik vind niet dat luxe iets is dat men enkel kan bewonderen en niet kan betalen. Echte luxe is een winkel binnengaan en jezelf iets kunnen veroorloven. Ik wil kerstcadeautjes maken, iets dat een emotionele betekenis heeft voor de mensen. Als je zelf geen kerstcadeautjes maakt, dingen die mensen echt willen, geef dan geen kritiek op mij.” Verder ziet de rapper zijn merk uitgroeien tot een winstgevend bedrijf dat miljoenen dollars waard zal zijn. “Ik denk dat de merknaam Kanye West evenveel zal betekenen in de wereld van cultuur en mode als Steve Jobs betekende voor de computerwereld” , verklaart Kanye West.

Minimalist

Kanye’s nieuwste album ‘Yeezus’ heeft hij verrassend simpel gehouden en die inspiratie vond hij naar eigen zeggen in design en architectuur. “Een lamp van Le Corbusier uit mijn appartement in Parijs was mijn grootste inspiratiebron. Ik bezocht ook enkele huizen ontworpen door Le Corbusier en ging naar designtentoonstellingen. Ik ben een minimalist in het lichaam van een rapper”, aldus Kanye. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content