‘Jongens huilen niet’ en 47 andere seksistische clichés die mannen constant horen

© HuffingtonPost

Deze 48 dingen krijgen vrijwel alle mannen te horen gedurende hun leven. Van ‘roze is voor meisjes’ tot ‘je bent nog maagd?!’: dagdagelijks seksisme waar niemand beter van wordt.

Na de pakkende video over 48 dingen die vrouwen in hun leven te horen krijgen, brengt Huffington Post nu ook een variant met uitspraken die mannen moeten slikken. Wanneer we deze clichématige uitspraken op een rijtje te horen krijgen, daagt pas hoe schadelijk ze wel zijn.

Veel van de oneliners hebben betrekking op de zogezegde zwakheid van vrouwen: ‘Je gooit met de bal zoals een meisje’, ‘je bent zo’n pussy’, ‘wees een man’, ‘heb je last van je maandstonden?’. Andere uitspraken zijn dan weer een rechtstreekse aanval op vrouwen: ’tap that’, ‘hit it and quit it’, ‘ben je meer een borsten- of billenman?’, ‘slaap niet met een maagd, ze zijn veel te aanhankelijk’, ‘van een hoer maak je nooit een huisvrouw’ en talloze andere seksistische dingen die zowel beledigend zijn voor mannen als vrouwen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content