Jonge vrouwen willen nog steeds een traditioneel huwelijksaanzoek

© iStock

Laat de flashmobs en serenades aan het balkon maar achterwege, vrouwen willen gewoon een lief dat op de knieën gaat en een ring bovenhaalt, met als het kan een diamant.

Laat de flashmobs en serenades aan het balkon maar achterwege, vrouwen willen gewoon een lief dat op de knieën gaat en een ring bovenhaalt, met als het kan een diamant.

In een onderzoek van de Britse juweliersketen Beaverbrooks werd onderzocht hoe vrouwen vandaag het liefst ten huwelijk willen gevraagd worden. De resultaten zijn opvallend: hoewel de vele fashiontrends elkaar in een sneltempo opvolgen, houden vrouwen van het traditionele huwelijksaanzoek.

Maar liefst zeven op tien van de ondervraagde vrouwen wilde hun toekomstige op de knieën zien gaan. Bovendien wenst meer dan een derde dat hun vriend eerst toestemming vraagt aan haar vader. En, hoe kan het ook anders voor een onderzoek van een juweliersketen, meer dan 70% wil een doosje zien openklappen met een diamanten ring erin.

Geen publiek gedoe

Hoewel YouTube overspoelt wordt met leuke filmpjes van huwelijksaanzoeken waarbij de toekomstige bruidegom zijn hele omgeving inschakelt om te dansen en te zingen, lijkt dit weinig succes te hebben bij de ondervraagde vrouwen. Mannen met plannen beperken zich dus beter tot een traditionele knieval in plaats van een zangstonde of grote geste op restaurant.

Anna Blackburn van Beaverbrooks vindt het geen verrassing dat vrouwen van traditioneel houden. ‘Vrouwen hunkeren nog steeds naar echte, traditionele romantiek. Hun ideale verlovingsring maakt hier een groot deel van uit.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content