Is koppel het meest gelukkig tijdens derde huwelijksjaar?

© Thinkstock

Stellen zouden, volgens een nieuw onderzoek, het meest gelukkig zijn in het derde jaar van hun huwelijk. Dat schrijft ‘The Telegraph’.

Stellen zouden, volgens een nieuw onderzoek, het meest gelukkig zijn in het derde jaar van hun huwelijk. Dat schrijft ‘The Telegraph’.

Uit een onderzoek, waarbij tweeduizend getrouwde volwassenen werden ondervraagd, blijkt dat mensen het meest gelukkig zijn in hun derde huwelijks jaar. Tijdens het eerste jaar als ‘getrouwde man of vrouw’ draait het vooral om verliefdheid en opwinding. In het tweede huwelijksjaar leren ze elkaar vooral beter kennen. Het derde jaar is een jaar waarin het koppel zich het meest comfortabel voelt in elkaars gezelschap en ook de imperfecties van elkaar kunnen accepteren.

Daarnaast willen koppels in hun derde huwelijksjaar vaak beginnen aan een gezin, wat de relatie tussenbeide personen erg versterkt. Een ander belangrijk punt is dat de financiën tussen beide personen helemaal geregeld is en beiden weten hoe de vork in de steel zit.

Is het vijfde jaar een probleemjaar?

Hoewel het koppel tijdens het derde huwelijksjaar heel gelukkig is, is het vijfde huwelijksjaar voor de meeste koppels een moeilijk jaar. Vermoeidheid, financiële druk en de komst van kinderen zorgen ervoor dat er een heel aantal huwelijken stranden in dit jaar. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content