Inschrijvingen Female Photojournalist Award van start

© EPA

Vrouwelijke fotojournalisten kunnen zich vanaf nu inschrijven om mee te dingen naar de Female Photojournalist Award 2010.

Vrouwelijke fotojournalisten kunnen zich vanaf nu inschrijven om mee te dingen naar de Female Photojournalist Award 2010. De Franse vereniging voor vrouwelijke journalisten (AFJ) en Canon slaan voor de tiende keer de handen in elkaar om de Female Photojournalist Award 2010 uit te reiken. De award, die jaarlijks op het Visa pour l’image Festival in Perpignan wordt uitgereikt, krijgt de steun van Le Figaro Magazine. Canon Frankrijk bekroont het winnende project met een geldprijs van 8000 euro. Daarnaast krijgt de gelukkige de kans een twaalf maanden durend fotoproject te starten, dat leidt tot een tentoonstelling op het festival in 2011.

Bij de nominaties wordt gelet op de presentatie van het project en het vorige werk. Tot de selectiecriteria behoren de kwaliteit van de foto’s, maar ook de journalistieke gedachte erachter en het belang van het gekozen onderwerp.

De wedstrijd is toegankelijk voor vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten, mits ze professioneel bezig zijn met fotojournalistiek. In juni kiest de jury – bestaande uit fotografie- en persexperts en AFJ-leden – de winnares. Inschrijven moet voor 31 mei. In september 2010, op het Visa pour l’image Festival, wordt de award ten slotte overhandigd aan de winnares.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content