Innovatief design voor het klimaat

Deelnemende werken van de ‘EESC Design ZeroNine’ – wedstrijd tentoongesteld.

Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) opent zijn deuren voor de ingezonden projecten van de ‘EESC Design ZeroNine’ -wedstrijd. Een tentoonstelling waar u het werk van de drie winnaars en 23 andere ingezonden projecten kan bewonderen.

Nadat 2009 werd uitgeroepen tot het Europese Jaar van creativiteit en innovatie, heeft het EESC de ontwerpwedstrijd op poten gezet. Hierbij nodigden ze professionele designers en designstudenten uit om originele ideeën te bedenken voor een innovatief en duurzaam designproduct dat in het teken staat van energie, klimaatverandering en duurzame milieubescherming.

Uit de ruim 100 inzendingen zijn er drie winnaars gekozen. De Ier James Ennis kaapte de eerste prijs, ter waarde van 10.000 euro, weg. Hij ontwierp een bloemenbak met bijenhuis, onder het motto ‘eenheid in verscheidenheid, leven met biodiversiteit’. De tweede prijs, t.w.v. 4.000 euro, is voor de Italiaan Mauro Amoruso. Hij heeft met ‘Dynamic’ een gebruiksvriendelijke toepassing gemaakt van een bestaande technologie waarbij stress wordt omgezet in groene energie. De Poolse Dominika Rams kreeg de derde prijs, t.w.v. 2.000 euro, toegewezen. Ze ontwierp ‘Use-less’, een voorwerp waarin het belang van zuinig energie- en watergebruik centraal staat. De prijsuitreiking gebeurt tijdens de officiële opening op 9 december.

Voor meer info over de wedstrijd en tentoonstelling: design-competition.eesc.europa.eu

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content