Indrukwekkend: nieuwe onderwatertentoonstelling voor Weense fotograaf Andreas Franke (video)

© The Sinking World

De Weense fotograaf Andreas Franke kon zijn twee grote liefdes, fotografie en duiken, combineren in één tentoonstelling. In 2010 al bevestigde hij voor het eerst zijn fotowerk aan een scheepswrak, maar deze zomer kan je je opnieuw in je duikpak hijsen om zijn werk te bewonderen.

Als je écht een memorabele fototentoonstelling wil maken, heb je een al even memorabele locatie nodig. Dat was de Weense fotograaf Andreas Franke niet ontgaan, want in 2010 kwam hij op het idee om zijn fotoreeks niet in een stoffige hal, maar onderwater tentoon te stellen. Door een team van duikers werd zijn werk bevestigd aan een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog, op 27 meter diepte voor de kust van Key West in Florida. Omdat foto’s en water nu eenmaal niet goed samengaan, werd zijn werk beschermd met een laagje plexiglas.

Zijn tentoonstelling, genaamd ‘The Sinking World‘ is nu eindelijk aan een nieuwe editie toe. ‘Met mijn foto’s wil ik toeschouwers meetrekken in een onwerkelijke en vreemde wereld. Doodnormale scènes uit het verleden worden zo een droomwereld waarin je je kan verliezen, of waarmee je je kan identificeren’, zegt Franke over zijn werk op de website van zijn project. Het resultaat van het leven in de zee dat langzaamaan de foto’s overwoekert, spreekt dan ook tot de verbeelding.

Wie zich – letterlijk – nog wil laten onderdompelen in de kunsten van Andreas Franke, kan zich nog tot 15 augustus naar de kust van Key West in Florida reppen. Goedkoper en bijna even leuk is het om gewoon de onderstaande video van een vorige tentoonstelling van de artiest te bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content