India is de dodelijkste plek voor selfies

De verbodsborden uit Rusland. © Priceonomics

Het nemen van selfies op openbare plekken, in restaurants, voor beroemde kunst of imposante bouwwerken kan vaak op de zenuwen werken van de omstaanders. Maar selfies kunnen ook dodelijk zijn, maar liefst 49 mensen stierven sinds 2014 door het nemen van een selfie.

Het onderzoeksbureau Priceonomics onderwierp de cijfers van overlijdens, die gerelateerd waren aan het nemen van een selfie, aan een onderzoek. Ze vonden enkele opmerkelijke trends bij deze selfiegerelateerde doden. De gemiddelde leeftijd van de overledenen was 21 jaar, iets wat kan verklaard worden door het feit dat vooral jongeren fervente selfiefotografen zijn.

Drie op vier van de overledenen waren mannen. Dit gekoppeld aan het cijfer dat vallen de meest voorkomende doodsoorzaak was, kan je stellen dat mannen meer halsbrekende toeren uithalen voor de perfecte foto. De valpartij wordt op de voet gevolgd door verdrinking. Een mens zou twee keer nadenken voor hij ‘say cheese’ zegt.

19 van de 49 selfiegerelateerde overlijdens vond plaats in India, zeven Russen lieten het leven sinds 2014. In Rusland werden zelfs ‘No Selfie Zones’ ingesteld op plekken waar het te gevaarlijk is. De top drie wordt vervolledigd door de Verenigde Staten, wat ons niet verbaast gezien hun echte selfiecultuur. De eervolle vermelding gaat naar een man in Spanje (vier doden sinds 2014), die een selfie wilde nemen toen hij opgejaagd werd door een stier. De stier kreeg hem stevig te pakken. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content