In uw ondergoed op de foto

Op het slotevent van de lingerietentoonstelling “zo zacht als zij” maakt fotografe Lieve Blanquaert een reusachtige foto van alle aanwezigen in hun ondergoed.

Lingerie is hot. Wie zich graag eens een lingeriemodel wil voelen moet op Erfgoeddag (zondag 26 april) beslist langsgaan bij het Museum voor IndustriÔle Archeologie en Textiel (MIAT) in Gent. Op het slotevent van de lingerietentoonstelling “zo zacht als zij” maakt fotografe Lieve Blanquaert een reusachtige foto van alle aanwezigen in hun ondergoed.

De negende editie van Erfgoeddag staat in het teken van vriendschap. Een ideale dag om er eens op uit te trekken met uw boezemvrienden of -vriendinnen. In het MIAT kunt u zich de hele dag nog voor de laatste keer onderdompelen in de geschiedenis van honderd jaar lingerie. U maakt er kennis met de nieuwe materialen uit de 19e eeuw, zoals nylon en kunstzijde. En snuistert rond in de oude lingerie: het korset, de open onderbroek. Hoewel lingerie vooral verwijst naar vrouwenondergoed worden in deze tentoonstelling ook de mannen in hun blootje gezet.

Rond 15 uur mag u samen met alle andere vrijwilligers een pose aannemen in uw mooiste lingeriesetje of voor de heren mooiste boxershort. Dan vereeuwigt Lieve Blanquaert u, uw boezemvrienden of -vriendinnen en de hedendaagse lingerie.

De tentoonstelling, die al loopt sinds 28 oktober vorig jaar, werd verlengd wegens enorm succes.

Ruth Vanden Berghe

Info: “Zo zacht als zij”, nog tot 26 april 2009. Elke dag van 10-18 uur, behalve maandag. MIAT, Minnemeers 9,9000 Gent. Toegang: 5 euro. 09/269.42.00 Fotoshoot: 26 april, verzamelen omstreeks 14u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content