In Love With Beauty: waar hedendaagse kunst schoonheid definieert

Richard Hart: Craving Miracles © Richard Hart

De derde editie van Art Transfo kreeg de titel In Love With Beauty en tast de grenzen van schoonheid af. De tentoonstelling wordt afgesloten met een veiling waarvan 50% van de opbrengst naar goede doelen zal gaan.

Met een naam als In Love With Beauty is het duidelijk wat het thema van de triënnale in Transfo Zwevegem wordt: schoonheid als eigenzinnige troef voor een boeiend palet van internationale, hedendaagse kunstenaars. Curator/kunstenaar Klaus Verscheure, die zelf in Zwevegem woont, is alvast opgetogen met het rijtje namen die hij aan de affiche mocht toevoegen. Er zal onder meer werk van Kelly Schacht, Helmut Stallaerts, Michaël Aerts, Richard Hart , Renato Nicolodi en Mehdi-Georges Lahlou te bewonderen zijn. “Voor wie wil weten wat hedendaagse kunst in Vlaanderen betekent, zal ‘In Love with Beauty’ een heel aangename kennismaking zijn en voor de kenners een feest”, aldus Verscheure.

Op zondag 17 april, de laatste dag van de tentoonstelling, zal Sotheby’s de werken veilen. Omdat men zo onder de indruk was van de kwaliteit van de tentoonstellende kunstenaars heeft het wereldvermaarde veilinghuis toegezegd om volledig belangeloos mee te stappen in dit project. Emmanuel Van de Putte, directeur van Sotheby’s Belgium, neemt de rol van veilingmeester op zich.

Hoewel een veiling mensen doorgaans afschrikt wil de organisatie van Art Transfo de drempel bewust laag houden: iedereen is welkom. Verzamelaars kunnen er hun collectie verder uitbreiden, maar ‘In Love with Beauty’ kan ook net een aanzet zijn tot het verzamelen. 50% van de opbrengst van deze veiling gaat naar het goede doel. De leden van Lions Club Zwevegem hebben ervoor gekozen om twee goede doelen te steunen: fonds oncologie AZ Groeninge en vzw School & Ziek Zijn.

‘In Love With Beauty’ loopt van 7 tot en met 17 april in Transfo te Zwevegem. Meer info via http://www.art-transfo.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content