In Ghana ben je niet alleen met je depressie

© iStock

In Ghana is de sociale cohesie zo sterk dat je niet alleen depressief bent. Je bent het in groep. En je overwint het ook als een groep.

In Sunny Side of Spirit, een nieuwe reeks op Canvas.be, onderzoekt Sunny Bergman hoe mensen in andere landen omgaan met depressies, stress en andere Westerse psychische problemen.

En wat blijkt? In Ghana is een depressie niet enkel de zaak van een ongelukkig individu, maar die van een hele groep. Want door de kracht van samenhorigheid voelt de ene wat de andere voelt en is het dus in zijn voordeel om voor de andere te zorgen, zodat die weer beter wordt. Zorgen voor elkaar is zorgen voor jezelf.

Heel veel mensen in de westerse wereld kampen met depressie, burn-outs of stress. Vanwaar komen al onze mentale problemen? En hoe gaan ze daar in andere delen van de wereld met om? De reeks Sunny Side of Spirit biedt je een andere kijk op psychische problemen. In Ghana is depressie bijvoorbeeld iets dat mensen amper kunnen benoemen. Dat komt door de kracht van samenhorigheid. Het is er de grootste rijkdom. Zorgen voor elkaar is een vorm van zorgen voor jezelf. Sunny Side of Spirit, een oogopener: http://cnv.as/spiritghana

Geplaatst door Canvas op woensdag 13 januari 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content