In de ban van Bling

Parijs verwelkomt juwelenliefhebbers uit binnen-en buitenland voor de sieradenbeurs Éclat de Mode.

Wie winkelt met de vinger op de knip, kiest het komende seizoen voor één in het oog springend juweel. Dat hebben ze in de Franse lichtstad ook begrepen. Een maand voor de internationale modekaravaan halt houdt in Parijs, verwelkomt de stad juwelenliefhebbers uit binnen-en buitenland voor de sieradenbeurs Éclat de Mode, the fashion side of jewellery.

Begin september tonen meer dan 500 merken uit 35 verschillende landen hun collectie voor de komende winter aan pers, publiek en inkopers. De beurs toont een beperkt aantal zilveren juwelen, uurwerken en accessoires, maar focust zich vooral op trendy sieraden.

Het kloppende hart van Éclat de Mode is Cream, de lounge voor jonge, beginnende ontwerpers waar onder meer ook de Belgische Nèle Content dit jaar zal tentoon stellen. Op hetzelfde moment vinden in de hallen van Porte de Versailles ook andere mode-en accessoirebeurzen plaats. Zo krijgt de bezoeker de kans om ook even bij de modeburen te kijken naar de trends voor het komende seizoen.

De vierdaagse wordt afgesloten met de uitreiking van de Sheriffs, de prijzen voor de meest opvallende en toonaangevende juwelenontwerpers van de beurs.

Ellen De Wolf

Éclat de Mode, the fashion side of jewellery, van 4 tot 7 september, in paviljoen 5, Porte de Versailles, Parijs. Info: 33 (0)1 47 56 52 82, www.bijorhca.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content