In april regent het op Weekend.be tips om duurzaam door het leven te gaan

De aarde oppoetsen: meer aandacht voor het milieu en eerlijke handel. © iStock

Bij Weekend.be hechten we veel belang aan een milieubewuste en ethische levensstijl. We hebben het gevoel dat ook jullie, onze lezers, graag jullie steentje bijdragen. Van fair fashion tot tuinieren, van vegetarisch koken tot minder afval creëren: deze maand geven we inspirerende tips om groener en eerlijker door het leven te gaan.

Klik hier voor ons dossier rond duurzaamheid.

Op 24 april is het Fashion Revolution Day. Op die dag herdenken we de ramp in de Bengaalse textielfabriek Rana Plaza. De organisatie achter Fashion Revolution breidt de dag dit jaar uit naar een week vol bewustmakingscampagnes rond eerlijke mode. Een fantastisch initiatief, dat wij dan ook graag steunen.

Bij Weekend.be gaan we nog een stapje verder en zetten we de ganse maand april duurzaamheid in de brede zin van het woord in de kijker. Met behulp van de expertise en tips van het Flanders Fashion Institute, Annelien en Tom van de blog Ecolifestyle, Robbe van de webshop Humuz en andere experts brengen we jullie de ganse maand lang op de hoogte van duurzame initiatieven en manieren om zelf duurzamer te leven.

Iedere dag kunnen jullie een concrete tip vinden op ons Instagramprofiel. Laat gerust weten of jullie de tips zullen uitproberen via onze sociale media. Volg ook zeker het Flanders Fashion Institute op Instagram voor boeiende tips rond duurzaamheid voor modeontwerpers. Met hun Close The Loop-project hopen ze de modekringloop te sluiten: een bewonderenswaardig doel, waar wij volledig achter staan.

Ook de stad Gent telt af naar Fashion Revolution Day op 24 april en hun eigen Fair Fashion Fest op 9 oktober. Op de website van Gent Fair Trade kan je info en events vinden die je kunnen helpen om duurzamer in het leven te staan.

Laat die aprilse grillen maar voor wat ze zijn, in april regent het immers tips om duurzaam door het leven te gaan!

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content