Imposante collectie erotica gaat onder de hamer

© Millon

Het bekende Franse veilinghuis Millon pakt uit met een grote veiling van erotica.

Het bekende Franse veilinghuis Millon dat onlangs een bijhuis in Brussel opende, pakt uit met een eyecatcher van formaat: een grote veiling van erotica.

Of Brussel, en bij uitbreiding België, meer verzamelaars van erotica telt dan bijvoorbeeld Parijs, durft wellicht niemand beweren. Gewoon omdat niemand te koop loopt met zijn verzameling erotica.

En toch zijn er heel wat liefhebbers van dit genre in ons land, zoveel is zeker. Veilingen van erotica hebben bovendien altijd succes, zelfs de catalogi worden al snel verzamelobjecten. Dat zal ook wel zo zijn met de leuke catalogus van de veiling ‘Spirit of Erotica’ die op maandag 28 mei doorgaat bij het veilinghuis Millon, op de Grote Zavel in Brussel.

Aanbod

De catalogus is veelbelovend. Het betreft een vrij grote veiling, van ongeveer 250 loten met onder meer schilderijen, prenten, foto’s en veel objecten. Onder de objecten zitten er erotische wandelstokken, erotische snuifdozen, erotische juwelen en zelfs enkele Delftse tegels met een scabreuze voorstelling.

Enerzijds is er het klassiek aanbod met veel oude zwart-witfoto’s, uit de jaren ’20 tot ’50, met onder meer opnames Biederer, Calavas en het Atelier Pajor. Maar er zitten ook sensuele portretten bij van Brigitte Bardot en Jane Birkin. Er is ook veel hedendaags werk van Japanse en Europese fotografen, zoals Masao Yamamoto, Keiko Okamoto, Nobuyoshi Araki, Serge Jacques, Michel Portier en Sophie Badens.

Wie meer van objecten houdt kan kiezen tussen ivoren fallussen, tabaksdoosjes en waaiers. Het aantal ondeugende prenten en ontwerptekeningen van stripverhalen (Manara, Varenne, Pichard…) is enorm. Kortom, er is voor elk wat wils!

Piet Swimberghe

De veiling ‘Spirit of Erotica’ gaat door op maandag 28 mei. De collectie wordt van woensdag 23 tot zondag 27 mei geëxposeerd bij Millon, Bodenbroeckestraat 8a (Grote Zavel) te Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content