I’m With Alice wint DOKkonttest

© I'm With Alice

Het kosteloze, kontvriendelijke ontwerp is gemaakt uit kabelhaspelplanken en de binnenband van een fiets.

Het kontvriendelijk krukje van het Gentse ontwerpbureau I’m With Alice wint de DOKkonttest, een ontwerpwedstrijd van DOK en Ladda voor buitenmeubilair.

DOK, een werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres in hartje Gent, maakte de finalisten bekend van hun ontwerpwedstrijd. De uitdaging: ontwerp een kontvriendelijk, uniek en trashy zitmeubel, met een budget van 20 euro per zitplaats.

51 kandidaten dienden een ontwerp in. Tussen de vijf laureaten die meedongen naar de eerste prijs, koos de jury voor het ontwerp What’s Up Dok van I’m With Alice, een interdisciplinair ontwerpbureau. Hun kosteloos ontwerp is een krukje dat gemaakt is uit kabelhaspelplanken, bijeengehouden met de binnenband van een fiets.

Aangezien DOK graag werkt met alles wat naast de sorteerbak valt, niet mooi geïntegreerd is en niet te recycleren valt, vormde ‘afval’ het thema van de wedstrijd. Het winnende ontwerp ‘What’s Up DOK?’ wordt tegen begin juni 2012 in meervoud geproduceerd, waarna het officieel ingehuldigd wordt op de site van DOK. Daar staan tijdens de zomer allerlei activiteiten op het programma. (YU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content