Iconische Franse actrice Mireille Darc pakt uit met erotische foto-expo

© Mireille Darc

De bekende Franse actrice Mireille Darc pakt uit met een reeks delicate, sensuele foto’s. Niet als model, maar als fotografe maakt ze nu naam. Ze worden voor het eerst geëxposeerd.

Mireille Darc (°1938) kennen we natuurlijk allemaal van de film. Ze brak door als dochter van Louis de Funès in Pouic-Pouic. Daarna flaneerde ze op het doek naast beroemde acteurs als Belmondo, Trintignant en Mondy. En uiteraard met Alain Delon met wie ze heel wat films maakte en ook jarenlang een relatie had.

Mireille Darc werd in de jaren ’60 en ’70 in de films van Yves Robert het frêle sekssymbool à la Bardot. Ze was een van dé iconen van de Franse film. Maar velen weten niet dat ze in de jaren ’90 ook tal van documentaires met een maatschappelijke inhoud maakte voor programma’s als Des Racines et des Ailes.

Sensuele foto’s

Nu leeft ze haar gevoel voor sensualiteit uit in de fotografie. Ze pakt bij Artcurial uit met een reeks van 26 zwartwitbeelden van model Chloé die onder de titel “Un après-midi à Saint-German-des-Prés” wordt geportretteerd. Voor dit project werkte Darc samen met Olivier de Larue Dargère. Je kunt deze fragiele beelden eerst in Parijs bekijken, later komt de expo ook naar Brussel. (PS)

Praktisch:

Parijs (21-30/01)

7 Rond-Point des Champs-Elysées

Brussel (05-12/02)

Franklin Rooseveltlaan 5 te 1050 Brussel

www.artcurial.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content