Hotelkamer bovenop Sint-Pietersstation volgeboekt

© Track

De hotelkamer rond de toren was al na 23 minuten volgeboekt.

De 109 beschikbare nachten in het TRACK-kunstwerk ‘Hotel Gent’ zijn al na 23 minuten volgeboekt. Dat laat het S.M.A.K. weten. De eerste nacht brengt de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) in de pop-up hotelkamer op stellingen door.

De kamer is een idee van de Japanse artiest Tazu Rous. Met dit ontwerp wordt de scheiding tussen publieke en private ruimte geëlimineerd. De bezoeker komt namelijk oog in oog te staan met de levensgrote klok – en publiek monument – dat 23 meter hoog staat bovenop het Sint Pietersstation.

Momenteel is er een kubus rond de klok gebouwd die is ingericht als hotelkamer. De Japanse kunstenaar staat bekend voor zijn projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van ongewone proporties en iconische objecten uit de publieke ruimte. Toen hij arriveerde in Europa in 1987 was hij verbaasd door de grote hoeveelheid publieke monumenten in het dagelijkse straatbeeld. Door ze in te sluiten in een private setting, kunnen ze op een andere manier ervaren worden. In 2005 bouwde hij al een sfeervolle slaapkamer rond het Christusbeeld op het Sint-Annaplein.

Al kan tot 16 september niemand extra meer ’s nachts naast de klokkentoren slapen, toch kunnen bezoekers van tussen 12 en 18 uur met een TRACK-rittenkaart het kunstwerk bezoeken. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content