Honden Dierenasiel Gent wandelen mee in de ‘Dodentocht’

© Dierenasiel Gent

Op 10 en 11 augustus wagen naar jaarlijkse traditie zo’n 13.000 wandelaars zich aan de ‘Dodentocht’. Dit jaar kunnen deelnemers op de steun van de adoptiehonden van Dierenasiel Gent rekenen.

De wandelaars van het traject van 100 km in en rondom Bornem, de jaarlijkse ‘Dodentocht’, kunnen dit jaar tijdens de laatste twintig minuten op een extra duwtje in de rug rekenen van de honden van het Dierenasiel van Gent.

Een grote groep wandelaars bereiken is daarom ideaal, omdat wie graag wandelt daar zeker en vast een trouwe wandelmascotte bij kan gebruiken.

Katie Fack, woordvoerder Dierenasiel Gent

Met die motivatieboost wil het asiel ook aandacht vragen voor dierenadoptie. Daar is tijdens de vakantieperiode meer dan ooit verhoogde nood aan.

‘We zijn altijd op zoek naar baasjes voor onze honden en katten. Een grote groep wandelaars bereiken is daarom ideaal, omdat wie graag wandelt daar zeker en vast een trouwe wandelmascotte bij kan gebruiken’, zegt Katie Fack, woordvoerder Dierenasiel Gent, over het initiatief.

‘We willen zoveel mogelijk mensen bewust maken dat in de asielen heel wat lieve honden en katten wachten op hun gouden mandje. Ze hoeven dus helemaal niet naar de winkel te gaan.’

Hoe werkt het?

Wandelaars die graag een hond als wandelgezel willen, zullen hun enthousiaste viervoeter ophalen aan de stand van het dierenasiel bij de laatste controlepost, ter hoogte van brasserie ’t Scheldezicht.

De hond wandelt vervolgens als mascotte mee met zijn gelegenheidsbaasje tot vlak voor de aankomstlijn. Zo kunnen de deelnemers aan den lijve ervaren hoeveel steun en liefde ze kunnen krijgen van een trouwe viervoeter, zeker wanneer ze het erg zwaar hebben.

Wandelaar en hond worden telkens begeleid door een medewerker van het dierenasiel die meer uitleg geeft over de hond en zijn levensverhaal.

Don’t shop, adopt

Door met asielhonden deel te nemen aan hét wandelevenement van Vlaanderen wil Dierenasiel Gent onder de aandacht brengen dat er nog altijd te veel mensen meteen naar de handelaar of fokker trekken als ze op zoek zijn naar een gezelschapsdier. En dat terwijl er tientallen perfect geschikte honden en katten in het asiel op een fijne thuis zitten te wachten. Jaarlijks krijgt Dierenasiel Gent zo’n 450 honden en 1200 katten binnen. Keuze te over dus om een lief, geschikt gezelschapsdier te vinden en een meer verantwoorde keuze dan een dier uit de handel of broodfok.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content