Hoe lichtgepakt maar stijlvol op reis vertrekken?

Een vierdaagse citytrip en je wil ruimte overlaten voor alle buitenlandse merken die je gaat shoppen? Voor het eerst op reis met je lief en je wil niet dat hij denkt dat je een materialistische koe bent? Alleen op pad en geen zin om met loodzware koffers te sleuren? Met behulp van Stylecasters geven wij u acht tips om lichtgepakt maar toch stijlvol van je vakantie te genieten.

Rol je kleding op Vreemd genoeg (of niet – fysica is niet meteen onze sterkte) nemen opgevouwen kledingstukken meer plaats in beslag. Je kan ruimte besparen én kreukels vermijden door alles wat je mee wil nemen stijf op te rollen.

Neem slechts 1 jeans mee Jeansfanaten vliegen ons nu wellicht naar de keel, maar 1 paar meenemen is ruim voldoende. Neem best een skinny jeans in een donkere kleur: die kan je moeiteloos omtoveren van een casual exemplaar tot een geklede basic in combinatie met een zijden top en hakken.

Bepaal op voorhand je outfits Mijn moeder stak wanneer ik als zevenjarige op scoutskamp vertrok outfit per outfit (tot ondergoed en sokken toe) in aparte plastic tasjes in mijn rugzak. Blijkt dat je dit ritueel zelf moet doorvoeren wanneer je ouder bent. Wie vooraf al een beetje nadenkt over zijn outfits komt ter plekke niet toe in een berg kleding waarvan niets bij elkaar past.

Gebruik de haardroger van het hotel Bel op voorhand om te bevestigen dat uw kamer een haardroger heeft en laat de uwe thuis. U kan heus wel enkele dagen zonder uw Remington, zoniet zegt u dat u de beach look uitprobeert.

Benut de ruimte in je schoenen Vrouwen nemen steevast veel schoenen mee en verliezen daardoor kostbare kofferruimte. Maak deze misser goed door ondergoed, kousen, haarbandjes, … in je schoenen te proppen.

Neem een heleboel sjaals mee Sjaals nemen weinig plaats in en kunnen je outfit telkens een ander cachet geven. Neem vrolijke kleurtjes en materialen die tegen kreukels kunnen en draag je sjaal om je hals, om je schouders, in je haar en zelfs rond je heupen. Bovendien kan een pasjmina goed van pas komen als dekentje bij een lange vlucht.

Schroef je schoonheidsritueel wat terug Je hebt heus geen twee verschillende soorten foundation, drie poederdozen en negentien tubes lipgloss nodig op reis. Kies voor multifunctionele producten, zoals een highlighter die je zowel op je junkbeenderen als op je oogleden kan dragen, een BB-cream en een crèmeblush die ook je lippen meteen kleur geven. De rust, relaxatie en eventuele zon doen de rest wel.

Draag je jas en laarzen tijdens het reizen Hoe ongemakkelijk het misschien ook kan zijn om je duffelcoat in het vakje van het vliegtuig te proppen: elke plek uitgespaard in je koffer is meer plaats voor souvenirs. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content