Hoe gevaarlijk is het om kledij te lenen aan de sterren?

Galajurken die vuil en gescheurd terugkomen of stukken die zelfs helemaal niet worden teruggegeven. Sommige sterren dragen weinig zorg voor de dure outfits die ze mogen lenen van ontwerpers.

Galajurken die vuil en gescheurd terugkomen of stukken die zelfs helemaal niet worden teruggegeven. Sommige sterren dragen weinig zorg voor de dure outfits die ze mogen lenen van ontwerpers.

Diva Mariah Carey, die bekend staat om haar korte outfits, zou de gewoonte hebben om de zoom van haar peperdure geleende jurken in te korten door er de schaar in te zetten. “Vier jaar geleden was het echt moeilijk om een jurk te kunnen vinden voor Mariah want ze verknipte alles tot minilengte”, zegt sterrenstylist Philippe Bloch tegen de New York Post. Dat is ook het geval bij Lindsay Lohan die in februari een lange avondjurk van Theia, ter waarde van 1.750 dollar, inkortte tot een mini-jurk. Dan zijn er ook de jurken die gewoon verdwijnen. Zo is ontwerper Zuhair Murad al één van zijn jurken kwijtgeraakt aan Katy Perry. Zij droeg de jurk op de MTV Music Awards in 2010 en beweerde dat ze hem is kwijtgeraakt.

Lady Gaga spant echter de kroon. Zij bracht ooit een jurk van Thierry Mugler helemaal bevlekt terug. Ze leende de jurk uit voor een opname van een van haar videoclips twee jaar geleden. De medewerkers van Mugler waren verbijsterd toen ze de jurk terug in handen kregen. “Het leek wel sperma. Het was echt walgelijk, ik kan het niet eens beschrijven,” zei een persverantwoordelijke van Mugler. “We hebben nooit gevonden wat het precies was, maar we betaalden wel 500 dollar om de jurk te laten reinigen”. Lady Gaga behield haar ‘pokerface’ en omdat ze toen op het hoogtepunt van haar roem was, besloot het modehuis er niets van te zeggen. Haar hechte band met de toenmalige hoofdontwerper van Mugler, Nicola Formichetti, zat er waarschijnlijk ook wel voor iets tussen.

Ook Rihanna is niet zo geliefd bij ontwerpers. Zij heeft ooit een dure jurk van Herve Leroux compleet geruïneerd. Ze leende hem voor haar verjaardagsfeest maar bracht hem vuil en met bruine plekken terug. De Britse actrice Ashley Madekwe ging zelfs zo ver dat ze er winst probeerde uit te slaan. Ze wou namelijk een van haar tassen, die ze van Monika Chiang cadeau had gekregen, op haar blog verkopen.

Er is ondertussen al een soort van zwarte lijst waarop je als celeb liever niet wilt staan. Het wordt dan namelijk heel moeilijk om nog een jurk te krijgen. Lindsay Lohan’s reputatie is het meest gevreesd en ook Mariah Carey zou op de zwarte lijst staan van ontwerper Elie Saab. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content