Historium Brugge werkt samen met Brussels Philharmonic

In Brugge wordt de nieuwe cultuurhistorische attractie Historium geopend. Voor de muzikale invulling van het project tekenden het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor

In Brugge wordt de nieuwe cultuurhistorische attractie Historium geopend. Voor de muzikale invulling van het project tekenden het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor.

Historium Brugge, dat in het najaar zijn deuren zal openen, wil het Brugse erfgoed openstellen voor een ruimer publiek. In zeven themazalen wordt getoond hoe de Bruggeling tijdens de middeleeuwen leefde, hoe de stad eruitzag en wie je er zoal op straat kon tegenkomen anno 1435. De toeristische attractie zal worden ondergebracht in een historisch pand op de Brugse Markt en wordt een zintuiglijke belevenis, waarbij bezoekers kunnen proeven, ruiken en voelen.

Het Brussels Philharmonic, een Belgisch symfonieorkest dat gevestigd is in Brussel, zorgt voor de achtergrondmuziek binnen het interactief museum. De soundtrack van het orkest voor de film ‘The Artist’ leverde dit jaar een Oscar op. West-Vlaming Nicholas Lens componeerde de muziek en voor de zang werd een beroep gedaan op het Vlaamse Radio Koor. (YU)

Het evenement zal plaatsvinden in de herfst van 2012, maar de exacte datum is nog niet bekend. Meer info kan u hier vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content