Historische standbeelden in Londen krijgen make-over

© Getty Images

‘The Hatwalk’ is een initiatief van enkele Britse hoedenmakers. Ze voorzien standbeelden van historische figuren van vrolijke hoofddeksels in de Londense binnenstad.

‘The Hatwalk’ is een initiatief van enkele Britse hoedenmakers. Ze voorzien standbeelden van historische figuren van vrolijke hoofddeksels in de Londense binnenstad.

Een groep van Britse hoedenmakers bundelden de krachten en ontwierpen nieuwe hoeden voor enkele reusachtige inwoners van Londen. Het project ‘The Hatwalk’ geeft bepaalde standbeelden in de binnenstad een kleurrijke make-over door hen te voorzien van een nieuwe hoed.

Door dit project staan enkele monumentale figuren uit de Britse geschiedenis opnieuw in de kijker. En dit op een luchtige en ludieke manier. Zo zijn onder meer de standbeelden van Queen Victoria op Blackfriars Bridge en Lord Nelson op Trafalgar Square onder handen genomen. In totaal werken 21 hoedenmakers mee aan dit project, waaronder Stephen Jones, Victoria Grant en Piers Atkinson.

Het project ‘The Hatwalk’ is een initiatief dat kadert binnen het ruimer programma van de Olympische Spelen 2012.

Britse hoeden
Naast het in de kijker plaatsen van Britse historische figuren, willen de hoedenmakers ook de aandacht vestigen op het ontwerpen van hoeden en de ambacht. Britten hebben iets met hoeden en daar is de jaarlijkse hoedenshow tijdens de paardenraces van Ascot een goed voorbeeld van. Voor elke gelegenheid toveren de Britse dames een gepaste hoed uit de mouw.

De (vrouwelijke) leden van de Britse koninklijke familie verschijnen bij regelmaat van de klok met een creatie op hun hoofd. Zo draagt Queen Elizabeth II bijna altijd een hoed tijdens een publiek optreden. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content