Het personaliseren van geschenken zit in de lift

© Instagram

Een ketting met initialen, een handtas met een zelfgekozen print of een persoonlijke kader om aan de muur te hangen, deze kerst gaan alle registers open.

Je zit met de handen in het haar want je weet niet wat je dit jaar aan jouw schoonmoeder, neef of collega moet geven met Kerst. Onder invloed van sterren als Kim Kardashian worden geschenken naar een heel ander niveau getild. Vanaf nu moet alles een stuk persoonlijker en intiemer. Onder het motto ‘wat ik zelf doe, doe ik beter’ ga je op zoek naar het ideale kerstgeschenk voor familie, vrienden of collega’s. Ongetwijfeld dat ze dolgelukkig zullen zijn met een gepersonaliseerd geschenk. Niets doet je meer uniek voelen dan schoenen met je eigen naam op of een juweel met de naam van je kinderen om de hals. Het enige nadeel aan dit soort van geschenk is wel dat je er meer tijd dan anders in zal steken. Want een persoonlijkere aanpak, dat kost tijd.

Kindertekening op handtas

De trend van ‘persoonlijke geschenken’ werd min of meer gestart door niemand minder dan Kim Kardashian. Zij kreeg voor haar 34e verjaardag van dochter North een handtas van Hermes die het kleine meisje zelf had beschilderd. De handjes van baby North maakte de tas nog exclusiever dan ze al was. Het duurde niet lang of het accessoire werd plots de nieuwe ‘lievelingstas van Kim’. Zo plaatste ze een foto op Instagram met de woorden ‘ik draag mijn nieuwe favoriete handtas, geschilderd door mijn kleine North’. En uiteraard was dit niet het eerste gepersonaliseerde accessoire dat Kim Kardashian als geschenk kreeg. Zo kreeg ze eerder een iconische Birkin-handtas beschilderd door de Amerikaanse kunstenaar George Condo. Kim en Kanye hebben ongetwijfeld bijgedragen in de trend van de gepersonaliseerde cadeaus, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Louis Vuitton gaf recent nog een feestje in New York ter gelegenheid van de ‘kunst van het monogrammen’. Zo heeft het luxelabel ook de sterkte van het personaliseren van accessoires ontdekt. Op het feest in New York waren onder meer Miranda Kerr, Karl Lagerfeld en Miranda Kerr aanwezig. En daaruit kunnen we afleiden dat het personaliseren een ‘big hit’ is deze kerst.

Zelf op zoek gaan naar persoonlijke geschenken

Wil je zelf ook je geliefden plezieren met een gepersonaliseerd geschenk, maar heb je niet het budget van Kim Kardashian of een gemiddelde klant van Louis Vuitton? Er zijn verschillende merken binnen de lifestylewereld die gepersonaliseerde objecten aanbieden. Een goed voorbeeld zijn de ringen of halskettingen van Thea Jewelry. Zo kan je de naam van de persoon in een juweel laten verwerken.

Ook Café Costume biedt, in samenwerking met DAMN en Twikit, dasspelden, geldclips en manchetknopen aan. Deze kleine accessoires worden geprint met een 3D-printer, volledig naar wens. Maar ook voor de Iphone kan je een hoesje laten maken volledig op maat van je collega, lief of oma. Via de website van Knack Weekend kan je kans maken op zelf een fotocover te winnen voor je Iphone. Meer info kan je hier terugvinden. Maar ook op schoenen, sjaals en rugzakken kan je makkelijk een persoonlijke boodschap laten neerpennen.Dus als we je een gouden tip mogen geven voor deze kerstperiode: hou het persoonlijk.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content