‘Het mag, dus waarom zouden we het niet doen?’: dit is de Blote Borsten-Boekenclub

© coedtoplesspulpfiction

“Waarom zou je iets dat pefect legaal is niet doen uit schaamte?” Dat moet de oprichtster van de Co-ed Pulp Fiction Book Club gedacht hebben toen ze besloot topless bijeenkomsten te organiseren.

In vele opzichten lijkt de Outdoor Co-ed Pulp Fiction Appreciation Society op eender welke andere boekenclub. De leden praten over de boeken die ze hebben gelezen terwijl ze van hun thee slurpen en nog een chocolaatje in hun mond steken. In de zomer mag het iets joliger en verhuizen de vergaderingen naar een New Yorks park.

Tijdens de outdoor bijeenkomsten worden niet alleen de snacks en drankjes aangepast aan zomerse temperaturen, maar ook de outfits: de meerderheid van de vrouwelijke leden lezen er met ontblote boezem.

Legaal

Dat doen ze omdat het kan: halfnaakt rondlopen is geen misdrijf in New York. Dat willen ze dan ook duidelijk maken aan elke New Yorkse vrouw. “Voor mij was het niet echt een politieke zet,” zegt een clublid, “maar als een groep een voorbeeld stelt dat blote borsten normaliseert, dan ben ik mee.” De clubleden stellen in vraag waarom zoveel mensen zich oncomfortabel voelen door iets te doen dat wel perfect legaal is.

Op de vraag of ze niet bang zijn problemen te krijgen, antwoordt een lid kort: “Als ik lastiggevallen kan worden wanneer ik een short en top draag, kan ik evengoed ook gewoon topless rondlopen.”

Bekijk zeker eens het filmpje dat de nieuwssite Salon maakte over de boekenclub.

(EK via Salon.com)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content