Het is helemaal oké om je koffiekop niet af te wassen

© Getty Images/iStockphoto

Ben jij iemand die haar koffiemok nooit afwast maar iedere ochtend gewoon nieuwe koffie over de restanten giet? Je luiheid wordt beloond, zo schrijft de Wall Street Journal.

Volgens een recente column in de Wall Street Journal is het helemaal niet erg om een gebruikte koffiemok telkens te hergebruiken. Wanneer je deze gewoonte op kantoor hebt is het allicht zelfs de meest hygiënische optie, zo schrijft journaliste Heidi Mitchell.

Mitchell sprak met geneeskundeprofessor Jeffrey Starke, die haar stelling bevestigde, mits twee uitzonderingen. Je moet de enige gebruiker zijn van de koffiekop, en je mag geen melk of suiker gebruiken in je koffie, want die restjes zullen wanneer je je vuile koffiebeker ’s nachts of tijdens het weekend op je bureau achterlaat beginnen schimmelen.

Oude, trouwe bacteriën

“Als ik een ongewassen koffiekopje onder de loep zou nemen zou ik uiteraard bacteriën vinden”, verduidelijk Starke in de Wall Street Journal. “Maar de overgrote meerderheid van die bacteriën zijn afkomstig van de persoon die de koffiekop gebruikt heeft.” En zelfs wanneer je van die beker drinkt wanneer je ziek bent is de kans dat je jezelf opnieuw besmet heel klein, aangezien virussen buiten het lichaam niet lang kunnen overleven.

Je oude, trouwe, aangekoekte koffiekop vol oude, trouwe bacteriën is volgens Starke zelfs een meer hygiënische keuze dan je servies af te wassen met de oude, trouwe kantoorspons, die de meeste bacteriën van eender wat in de keuken bevat. Luiheid wordt dus eindelijk beloond!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content