Herontdek de ambachten

Op de beurs Artisanart in het Brusselse Tour & Taxis kan u de ambachten herontdekken.

Het ambacht mag dan in de plooien van de moderne tijd verzonken zijn geraakt, tegenwoordig spreken kwalitatief en zuiver handwerk een steeds groter publiek aan. Zo bewijst ook de twaalfde editie van ArtisanArt, de beurs voor kunstambacht en gastronomie in het Brusselse Tour & Taxis.

Met voor dertig procent buitenlandse exposanten hoopt het evenement uit te groeien tot het trefpunt bij uitstek voor het kunstambacht in Europa. Zelf kunt u er kennismaken met onder andere hout-, leder- en steenbewerking, maar ook keramiek, glaskunst en textielcreaties. Als u tenminste kunt afblijven van de al even ambachtelijke lekkernijen en weerstaan aan de diverse workshops.

Meteen ontdekt u er ook de inzendingen voor de Prijzen voor de Beste Brusselse Ambachtslui, die op 10 november uitgereikt worden door chocolatier Pierre Marcolini. Een beurs met een mooi evenwicht dus tussen kijken, doen en proeven.

Evelien Bracke

ArtisanArt 2008, van 1 tot 11 november in Tour & Taxis, Havenlaan 86, 1000 Brussel. Open van 10 tot 19 uur. Toegang 8 euro. Info: 0499 98 68 99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content