Hermès Foundation sponsort International Photography Prize

© Facebook

De Hermès Foundation heeft aangekondigd dat ze de komende drie edities van de invloedrijke biënnale Prix Henri Cartier-Bresson zal sponsoren.

De Hermès Foundation heeft aangekondigd dat ze de komende drie edities – in 2013, 2015 en 2017 – van de invloedrijke biënnale Prix Henri Cartier-Bresson zal sponsoren.

De liefdadigheidsinstelling van Hermès zal de winnaars van de prestigieuze Prix Henri Cartier-Bresson de kans geven om hun eigen werk wereldwijd tentoon te stellen, onder andere in galerijen in het Zwitserse Bern en in New York. De artistieke directeur van Hermès, Pierre-Alexis Dumas, zal zetelen in de 7-koppige jury van de fotografieprijs.

De Prix Henri Cartier-Bresson eert fotografen met een geldprijs van 35 000 euro om een project te verwezenlijken dat ze nooit hadden kunnen ondernemen zonder deze financiële steun. Daarbovenop mogen de winnaars een tentoonstelling op poten zetten in de exhibitieruimte van Fondation Henri Cartier-Bresson in Parijs en een catalogus publiceren op kosten van de stichting. Naast de organisatie van wereldwijde tentoonstellingen doneert Hermès ook 150 000 euro om het initiatief van de Prix Henri Cartier-Bresson te steunen.

Hermès wil met deze sponsoring hun band met de wereld van de fotografie aanhalen. Het hoofd van Hermès International tussen 1978 en 2006, de inmiddels overleden Jean-Louis Dumas, was een enthousiast amateurfotograaf. Ter ere van Dumas werd in 2008 een tentoonstelling georganiseerd in het Parijse Maison Européenne de la Photografie. Dat Hermès ervoor kiest een initiatief als de Prix Henri Cartier-Bresson te steunen, is dus niet toevallig. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content