Herkenbaar: Lena Dunham probeert meditatie

Mediteren, mediteren wie zijn best doet zal het leren. Lena Dunham bewijst dat we niet de enigen zijn die even zen zijn niet bijzonder gemakkelijk vinden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meditatie-apps voor je smartphone worden vandaag de dag uitgewisseld al waren ze het adres van een goede kapper of een bakker waar de éclairs nog warm in de vershoudtoog worden gestald. Ze zijn het nieuwe goud, het nieuwe zwart zo je wil, want in onze mallemolen van een maatschappij is er enkele minuutjes tussenuit gaan geen overbodige luxe.

Alleen: het is niet zo makkelijk om jezelf te laten gaan in meditatie als je het nog niet vaak gedaan hebt. Het vergt heel wat wilskracht én focus om bij de les te blijven en je enkel te concentreren op je ademhaling, en niet op hoe je voet begint te slapen wanneer je in lotushouding zit, en wat die “pling” van je smartphone op het nachtkastje kan betekenen.

Lena Dunham bewijst met een alweer bijzonder herkenbaar filmpje voor Vogue dat we niet de enigen zijn die er maar niet in lijken te slagen om de mindfulness-tour op te gaan. Nochtans benadrukt Dunham, die onder meer last heeft van een angststoornis, regelmatig het nut en het belang van dit soort momenten. Of hoe goede moed en de juiste bedoelingen niet altijd voldoende zijn om te slagen.(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content