HealthKit zal binnenkort dan toch menstruatie kunnen bijhouden

Een jaar na de heisa over het ontbreken van een systeem om de menstruatiecyclus bij te houden in Apple’s uitgebreide gezondheidsdatabase HealthKit, zet het bedrijf dat foutje nu recht.

Een jaar geleden lanceerde Apple met veel poeha zijn HealthKit, een database waarin je alle meetbare gegevens over je gezondheid kan bijhouden. Zo kan je bijvoorbeeld je gewicht of het glucosegehalte in je bloed bijhouden. Aan alles was gedacht, behalve aan de mogelijkheid om je menstruatiecyclus bij te houden. Dat was toen een doorn in het oog van veel vrouwen, die een belangrijk facet van hun geozndheid genegeerd vonden door het mannenbastion Apple.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nu zet het bedrijf die fout dus recht. Na de nieuwe grote update iOS 9 die dit najaar zal vrijgegeven worden, zal je Iphone ook je menstruatiecyclus kunnen tracken. Hoe ver Apple daarmee zal gaan en of de update ook rekening zal houden met zaken als vruchtbaarheid en krampen, is nog niet bekend. Na de update zal je ook de tijd die je zittend doorbrengt en hoe lang je aan UV-stralen bent blootgesteld kunnen bijhouden. Heerlijk nieuws voor een tikje geeky vrouwen dus.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content