Haute couture whisky

De Engelse modeontwerper Alexander McQueen ontwierp een exclusieve verpakking voor de Schotse whisky van Chivas.

De modeweken mogen dan voorbij zijn, de Engelse modeontwerper Alexander McQueen krijgt er niet genoeg van. Geen creaties voor topmodellen deze keer, maar ‘haute couture’ voor de Schotse whisky van Chivas.

De designverpakking van de Chivas 18 Years old kreeg de naam ‘Regal’, wat koninklijk betekent. Voor het ontwerp gebruikte hij koningsblauw leder en een juweel in de kleuren van de ‘Union Jack’, de Britse vlag. Met dit symbool brengt de ontwerper hulde aan het roemrijke verleden van Chivas, hofleverancier sinds 1843. De eigentijdse creatie van McQueen sluit perfect aan bij de luxe en verfijning die het whiskymerk uitstraalt.

De Engelse ontwerper heeft een voorliefde voor barokke esthetiek en houdt van het mengen van materialen. Assemblage is ook een kenmerk van de Chivas Regal 18 Years old. Deze whisky is het resultaat van een combinatie van de beste Schotse whisky’s. Deze exclusieve whisky werd geproduceerd in een beperkte oplage van 2000 exemplaren, waarvan er slechts zes beschikbaar zijn in BelgiÔ. Voor de liefhebbers: het gouden goedje met de luxueuze verpakking kost 350 euro.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content