Handleiding: poetsen voor mannen

Een aangekondigde Ladies Night op de boekenbeurs stond helemaal in het teken van poetsen, wassen en strijken. Zowel mannen als vrouwen reageerden verbolgen en terecht, want mannen kunnen toch ook uitblinken in huishoudelijke taken? Zeker met deze tips erbij!

Uiteraard is poetsen een zaak voor de vrouw, maar wat als je een week alleen thuis bent? Of de poetsvrouw heeft vakantie? Geen nood, wij helpen je verder met deze poetsen-voor-mannen-survivalgids.

Handleiding: poetsen voor mannen
© .
Handleiding: poetsen voor mannen
© .

Voor het geval je frank niet gevallen was: dit manbeeld stamt uit de tijd dat je überhaupt nog met frank – of zelfs met zout – kon betalen. Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, alwaar men toevallig leert koken en poetsen, zorgen voor kinderen en hartstochtelijk huilen? Nee dus. Clichés en genderstereotyperingen zijn niet zo onschuldig als ze soms lijken.

Door meisjes en jongens aan te leren dat vrouwen zus en mannen zo zijn, doe je aan kwalijke sociale inprenting. Dat denkpatroon nestelt zich diep in het doen en laten van onze zonen en dochters. Wie kunnen we het dan kwalijk nemen als meisjes en vrouwen worden lastig gevallen op straat door onbekenden? Of wanneer zij minder verdienen voor hetzelfde werk? Of wanneer zij nog steeds meer tijd spenderen aan het huishouden dan hun mannelijke partner?

Trek dus gerust die huishoudhandschoenen aan om je nagels te beschermen of boen die vloer als je er echt op staat met je blote handen. Hoé je het doet maakt ons niet uit, maar zorg dat de huishoudelijke taken in jouw gezin eerlijk verdeeld zijn. Want hoe klein het soms ook lijkt, daar kunnen grote veranderingen ontkiemen. (LP/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content