Halle Berry strijdt samen met Michael Kors tegen hongersnood

Het filantropisch duo maakte de ‘Watch Hunger Stop’ campagne bekend waarvoor ze twee horloges ontwierpen om geld in te zamelen voor families in armoede en hongersnood.

De Amerikaanse actrice Halle Berry is opnieuw zwanger en dat wakkert ongetwijfeld haar moederinstinct aan om zich op een nieuw goed doel te storten, dit in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Michael Kors. Het filantropisch duo maakte de ‘Watch Hunger Stop’ campagne bekend waarvoor ze twee horloges ontwierpen om geld in te zamelen voor families in armoede en hongersnood.

Kors, die in januari al aankondigde dat hij met de liefdadigheidsinstelling in zee ging, heeft er nu een partner bij. De voormalige Bond girl wil samen met Michael Kors hongersnood bestrijden met het United Nations World Food Programme (WFP). Dankzij dit programma en het creatieve brein van de twee beroemdheden worden er per verkocht horloge, 100 maaltijden gedoneerd aan families in nood.

“Halle Berry brengt talent, energie, vrijgevigheid en natuurlijk ook glamour aan een project dat heel belangrijk is voor mij”, vertelt Kors aan WWD.

Harde realiteit

Het paar blijft echter niet aan de ontwerptafel zitten. Ze zullen met WFP meereizen om de realiteit onder ogen te zien en regio’s zoals Afrika, Syrië en Centraal-Amerika bezoeken.

Dit vertelt de 46-jarige Halle aan WWD: “WFP is vooral gericht op het hulp bieden aan vrouwen, moeders, onderwijzers en ondernemers want zij kunnen de toekomst voor hun families en gemeenschappen verbeteren. Ik sta te popelen om deel uit te maken van deze liefdadigheidsinstelling. Ik ben er zeker van dat we een reëel en wezenlijk verschil kunnen maken in het leven van mensen in nood.”

Kors en Berry hopen zo’n vijf miljoen mensen te bereiken. De horloges liggen eind april 2013 in de Michael Kors winkels. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content