Halfnaakt protest tegen onrealistisch lichaamsbeeld aan Victoria’s Secret shop

In San Francisco stripte een groep vrouwen tot hun ondergoed om zo protest te voeren tegen de zogenaamd onrealistische lichaamsbeelden die lingerieketen Victoria’s Secret zou promoten. Dat signaleerde Daily Mail.

De leden van About-Face, een organisatie die zich inzet voor het promoten van een positief lichaamsbeeld , wilden de boodschap uitsturen dat je niet superslank en gebruind moet zijn (zoals een Victoria’s Secret model) om er aantrekkelijk uit te zien.

Ze stripten tot hun ondergoed en voerden actie voor de Victoria’s Secret winkel in San Francisco terwijl ze borden heen en weer zwaaiden waarop te lezen stond ‘I pledge to love my body’. De actie, die voornamelijk via social media geregeld werd, werd ‘Operation Real Bodies Real Love: About-Face Action of Body Acceptance and Self-Love’ genoemd.

De actievoerders lieten voorbijgangers een ‘body pledge’ ondertekenen waarmee ze beloofden meer van hun lichaam te houden. Daarnaast was er ook een petitie voor meer realistische lichamen in marketingcampagnes. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content