Ontmoetingscentrum Atlas organiseert intercultureel panelgesprek rond mode en religie.

In het straatbeeld zijn steeds meer jonge moslima’s te zien met een kleurige hoofddoek. Valt mode en religie te combineren? Zijn hoofddoeken hip? Het ontmoetingscentrum Atlas organiseert een panelgesprek over de relatie tussen islam en mode.

Islamitische mode is aan een sterke opmars bezig. Vele jonge moslima’s willen hun religie tonen, maar ook religieus voor de dag komen. Felgekleurde hoofddoeken van Burberry en Gucci zijn geen uitzondering. Hoofddoeken maken steeds meer deel uit van een typische jongerencultuur.

Het ontmoetingscentrum Atlas hecht veel aandacht aan diversiteit. Ze organiseren daarom een panelgesprek over het thema ‘mode en religie’. Antropologe Annelies Moors heeft rond dit thema heel wat onderzoek verricht. Lotte De Bruyn, medewerkster bij jongerencentrum Ladda, en psychologe Birsen Taspinar zitten met haar aan tafel voor een verhelderend gesprek. De moderator van dienst is Malika Abbad.

Annelien Boens

Halalmode/Donderdag 26 februari om 20uAtlas/Carnotstraat 110 Antwerpen/ Gratis toegangInschrijven kan via 03 227 71 15 of schoonvolk@stad.antwerpen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content