Grasmachine te leen? Kleef een sticker

© Curieus

De organisatie VZW Curieus lanceert SAMEN(k)LEVEN; het project waarbij mensen via stickers kunnen laten weten welke producten ze kunnen uitlenen aan buren of vrienden.

Eerlijk: hoe vaak gebruik jij je boormachine? En haal je werkelijk elke dag je friteuse van stal? Het is absurd dat ieder huisgezin zich zoveel toestellen aanschaft die vervolgens amper gebruikt worden, vindt Curieus vzw. “Zeker wanneer je bedenkt dat 1 op 3 huishoudens in België alleenwoners zijn en dat we door verstedelijking steeds dichter op elkaar gaan wonen. Het is toch belachelijk om dan zelf het volledige gamma huishoudtoestellen, speelgoed of tuingerief aan te schaffen, wanneer je dat gewoon kan lenen bij je buren?”

De organisatie lanceerde daarom de ‘Deelstickers’; leuk vormgegeven klevers die je op je voordeur of raam kan bevestigen om aan je buurtbewoners te laten weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen. “Delen van kostbaar goed is niet alleen een positief alternatief voor onze dolgedraaide consumptiemaatschappij, maar ook een fijne manier om je buren te leren kennen en het sociale weefsel van je buurt te versterken”, klinkt het bij Curieus.

De deelstickers zullen in heel België verdeeld worden door één van de 300 lokale kernen van Curieus, maar wie niet kan wachten op een markt- of deur-aan-deur-actie bestelt ze zelf op het algemene mailadres deelstickertjes@curieus.be. Meer info op www.curieus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content