Golfen in hartje Antwerpen

© iStockphoto

Op zondag 7 maart kunt u zich aan een partijtje golf wagen in hartje Antwerpen.

Op zondag 7 maart kunt u zich aan een partijtje golf wagen in het centrum van Antwerpen. Dan vindt namelijk de Public Urban Golf Day plaats.
Om deel te nemen aan de Public Urban Golf Day hoeft u niets van golfen af te weten. Sterker nog: er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Grote obstakels, zoals een standbeeld, zitbank of container met het golfballetje raken is een vereiste. Maar let op: rolt uw golfballetje de Schelde in, dan levert dat u een strafpunt op.

Het parcours start en eindigt bij het clubhuis ‘Het Duvels Genot’. Onderweg rolt het golfballetje langs ’t Eilandje, de beroemde uitvalsbasis van de Antwerpse jetset. Vervolgens doen de golfers het Noorderterras, het Museum Aan de Stroom (MAS), de jachthaven, de Westkaai, de Kattendijksluis en ten slotte de Waagnatie aan. Deelnemen kan op uw eentje of in groep en kost 21,50 euro per persoon. De huur van golfstokken, balletjes en begeleiding is inbegrepen. Wilt u zich aan deze editie van Urban Golf wagen, dan moet u zich wel inschrijven via e-mail.

Urban Golf – of golfen in de stad- is in 1999 ontstaan in Californië, maar tegenwoordig wordt het ook overal in Europa beoefend. Benodigdheden zijn gewone golfstokken en de almostGOLF-bal, een zachtere en lichtere variant van het gewone golfballetje.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content