Glas en keramiek in galerie Puls

In de Brusselse galerie Puls loopt een duotentoonstelling van glasontwerpster Carine Neutjens en keramiste Pascale De Visscher.

Glasontwerpster Carine Neutjens en keramiste Pascale De Visscher hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Maar op hun duotentoonstelling in de Brusselse galerie Puls kleuren ze allebei buiten de lijntjes.

Neutjens hanteert de zogenaamde glaspastatechniek, waarbij glaskorreltjes vermengd worden met lijm en kleurpoeders. Daarna wordt de pasta in een mal gelegd en gebakken. De associaties met stenen, koraal en lava zijn geen toeval: de Mechelse glasontwerpster doet inspiratie op tijdens haar vakanties en wil ons graag herinneren aan de bedreigde natuurschatten.

De al even organische objecten van De Visscher vormen de perfecte aanvulling, en niet alleen omwille van de visuele overeenkomsten. Haar aardewerk en porselein komt dan ook tot stand door grondig kneed- en knijpwerk, zonder tussenkomst van andere werktuigen. Of hoe bekende materialen verrassend uit de hoek kunnen komen.

Wim Denolf

Puls, Kasteleinsplein 4, 1050 Brussel. Woensdag tot zaterdag van 13 tot 18 uur. Info: 02 640 26 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content