Geschenktip voor moederdag: een personaliseerd parfumflacon van Hermès

© iStock

Wie nog geen tijd heeft gehad – of gewoon volledig vergeten is – om een geschenk voor moederdag te kopen, kan op 6 en 7 mei terecht bij Hermès in Brussel. Een ervaren ambachtsman graveert er twee dagen lang gepersonaliseerde boodschappen in glazen flacons.

Voor wie nog nooit van etsen gehoord heeft: het is een techniek waarmee je een hard oppervlak met een vloeibaar middel bewerkt, zodat er een chemische reactie optreedt. Zo kan je boodschappen graveren in harde voorwerpen. Vooral metalen of glas kunnen op deze manier voorzien worden van een geslaagde gravure.

Je moet natuurlijk weten hoe eraan te beginnen. Ten huize Hermès in Brussel is op 6 en 7 mei een ambachtsman aanwezig met twintig jaar ervaring achter de kiezen. Twee dagen lang voorziet hij flacons en objecten in glas, zoals bijvoorbeeld parfum’s, van een leuke boodschap. De workshop is bovendien helemaal gratis.

Wie zich wil verdiepen in de kunst van het etsen, kan op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei terecht in huis Hermès, gelegen in de Waterloostraat 50 in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content