Gentse Rewind in de ban van design

Naar aanleiding van Maart Design Maand tovert Rewind haar winkels om tot designtempels.

Gent is de komende weken dé creatieve place to be. In het kader van Maart Design Maand (MDM) wordt de stad een maand lang overspoeld met events, routes en expo’s in het teken van design.
De Gentse conceptstore Rewind neemt daarbij het voortouw en tovert haar twee winkels -Rewind Men en Rewind Women- om tot echte designtempels.

Zo wordt MDM op 8 maart afgetrapt met een late night shopping, de kans om nieuwe labels als No Nationality NN07, Carven en Supply van Ralph Lauren te ontdekken. Uiteraard valt er ook werk van eigen bodem te rapen: Rewind ligt op de ‘Belgian in Stores’ route, uitgestippeld door blogster en styliste Emma Gelaude, en zet het Gentse modelabel Alice Gazouille in de kijker. Dat laatste maakt al enkele seizoenen naam met goed gesneden, vrouwelijke T-shirts en leuke prints.

Het kunstenaarsduo Mat en Rob, wereldberoemd in Gent, stelt in de galerij van Rewind Men de expo ‘Lost Objects’ voor. De tentoonstelling bestaat uit een verzameling foto’s en gerecycleerde objecten die samen de wegwerpmaatschappij in vraag stellen.

‘Mat en Rob’ delen de spotlights met Studio Helder, het designatelier van Diane Keller en Brecht Baert. Die proppen beide Rewindwinkels vol met interieurobjecten, accessoires en meubelen, stuk voor stuk in de geest van hun poëtisch design-filosofie.

Over spotlights gesproken, die neemt Niek Delcourt voor zijn rekening. Verwacht je aan opvallende designverlichting en originele lampen. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content