Gent houdt van borsten

De tentoonstelling ‘laat naar je borsten kijken’ vestigt op originele manier aandacht op borstkankerpreventie.

Met de verrassende interactieve tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’ brengt het lokaal gezondheidsoverleg het belang van borstkankerscreening onder de aandacht. Vanaf dinsdag strijkt de expo neer in het het oude Justitiepaleis in Gent.

U kan er onder meer de stijlvolle foto’s van Lieve Blancqaert en de kunstwerken van de Flemish Nudes bewonderen. De Flemish Nudes is een vereniging die kunstenaars uit alle disciplines samenbrengt rond het “wondere” thema van de vrouw. Er is uiteraard niet alleen aandacht voor kunst, maar ook voor gezondheid. Alles wat u moet weten over borsten, mammografieÔn en het nut van een screening wordt op een interactieve manier aangebracht. De nieuwsgierige bezoeker kan gluren achter luikjes en rondneuzen in schuifjes.

Het lokaal gezondheidsoverleg wil met deze expo op een aangename manier de sensibilisering bevorderen. Eén op negen vrouwen krijgt borstkanker voor haar 75ste jaar. Wanneer letsels vroegtijdig worden opgespoord, zijn ze kleiner en beter behandelbaar. Voor vrouwen tussen 50 en 69 jaar zijn onderzoeken gratis en dus zeker een must.

Annelien Boens

‘Laat naar je borsten kijken.’ Van 3 februari tot 28 februari in het oud justitiepaleis van Gent, vlakbij de Veldstraat. Dagelijks doorlopend van 10 tot 17 uur. Gesloten op zondag. Gratis toegang. Geen reservatie noodzakelijk, tenzij voor een begeleid bezoek. Gezondheidsdienst Gent voor informatie: 09 235 22 50

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content