Gelukkige mensen maken gezondere keuzes

© iStock

Wie zich gelukkig voelt, grijpt sneller naar gezonde producten zoals fruit, groenten en mager vlees en beweegt voldoende. Nieuws om gelukkig van te worden met deze World Happiness Day.

Gelukkige mensen maken gezondere keuzes. Het werd al bevestigd door Amerikaans onderzoek, maar blijkt nu ook te kloppen voor de Belgen, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van Weight Watchers.

Wie gelukkiger is dan gemiddeld, voelt zich ook vaker gezond dan mensen die zich ongelukkiger voelen dan gemiddeld (71% tegenover 28% van de mensen die zich ongelukkiger voelen). Hoe gelukkiger je bent, hoe hoger je ook je lichamelijke en mentale gezondheid inschat.

Gelukkig eten

Gelukkige mensen koken vaker zelf. Zo eet 83% van de gelukkige Belgen en 79% van de gelukkige Nederlanders bijna nooit kant-en-klaarmaaltijden, tegenover respectievelijk 63% en 61% van de minder gelukkige Belgen en Nederlanders. De mensen die gemiddeld gelukkiger zijn, grijpen in de supermarkt sneller naar gezonde producten (65% tegenover 48% in België; 57% tegenover 40% in Nederland) en geven aan vaker voldoende groenten en fruit te eten (58% tegenover 37% in België). Gelukkige Belgen eten niet minder tussendoortjes, maar kiezen wel sneller voor de gezonde varianten als noten en yoghurt (44% tegenover 23% in België). Maar op restaurant, café of op een feestje heeft iedereen de neiging om zich meer te laten gaan. 62% van de Belgen let dan niet op wat hij/zij eet of drinkt. De boog moet niet altijd gespannen staan!

Gelukkig bewegen

Ook op het vlak van beweging doen gelukkige mensen het beter. Sportschoenen worden sneller uit de kast gehaald als je je gelukkig voelt. Zo geven gelukkige mensen vaker aan dat ze 2 à 3 uur per week sporten (17% tegenover 9%). Onder de mensen die zich ongelukkiger voelen, geeft 57% aan niet te sporten, tegenover 40% van de mensen die gelukkiger zijn dan het gemiddelde. Wie gelukkig is, doet ook sneller kleine sportieve inspanningen. Ze kiezen vaker voor beweging in het dagelijks leven en overbruggen kleine afstanden sneller met de fiets of te voet dan de auto te gebruiken. Kortom: geluk en beweging sluiten naadloos op elkaar aan. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content